Comedy als vak

Comedy als vak

Het zal je beroep maar zijn: stand-up comedian. Heel fijn al die vrijheid, maar waar haal je als comedian je kennis en tips & tricks vandaan? Er bestaat in Nederland niet zoiets als een beroepsvereniging of vakbond voor comedians… hoog tijd voor het Utrecht International Comedy Festival om daar verandering in te brengen.

Het UICF organiseert op donderdag 5 maart een Nederlandse vakdag in de ochtend onder leiding van Jeroen Pater en Edo Berger en een Engelstalige Industry Meetup in de middag onder leiding van Jurg van Ginkel met een lunch ertussen. In de avond is er een Netwerkborrel in de Stadstuin. Check onze agenda voor meer events!

Voor comedians die hun skills in het maken van maatwerkopdrachten willen verbreden is er een Masterclass Maatwerk Comedy gegeven door Jurg van Ginkel van het Comedyhuis. Hij legt uit hoe je grappen kan schrijven over de meest ingewikkelde, abstracte en (ja) saaie onderwerpen. De workshop sluit af met een Q&A met Wilko Terwijn, één van de meest ervaren comedians in het Nederlandse circuit.

Kennismaken met comedy

Wil jij gewoon een keer snuffelen aan het vak van stand-up comedian? Lambert-Jan Koops geeft op zaterdagmiddag 28 februari een workshop ‘Kennismaken met Comedy’ en het mooiste eraan is… het is gratis! Meld je aan via de site, want vol is vol!