Opening expositie Cartoons en Stadscomedian (UITVERKOCHT)

Details

Tijd: 17.00 uur
Datum: 28-02-2020
Prijs: gratis aanmelden
Locaties: Comedyhuis Club (Oudegracht 36, Utrecht)

Op vrijdag 28 februari om 17:00 uur trappen we af voor een week vol stand-up comedy in elk hoekje en gaatje in Utrecht met de opening van Cartoons & Comedy in De Kargadoor in Utrecht. Vorig jaar legden we een lijntje naar kunst met humor, dit jaar kijken we naar verbanden tussen comedy en cartoons. Comedians en cartoonisten zijn moderne narren. Zonder echte macht leveren zij commentaar op de gevestigde orde. Ze gebruiken beide humor als instrument. Om dingen te benoemen die moeilijk bespreekbaar zijn. Om vooroordelen bloot te leggen als tegenwicht tegen dogma’s en fanatisme. De een doet dat in woorden, de ander in beeld. De drie Utrechtse cartoonisten Rob van Barneveld, Willem Bentvelzen (Argibald) en Daniel Hentschel (Danibal) tonen originele tekeningen in de foyer van de Kargadoor. Deze expositie is een viering van het vermogen van cartoonisten om slechts gewapend met pen en papier de ernst in de wereld te lijf te gaan.

En bij de start van de Utrecht Comedy Week kan de Utrechtse Stadscomedian natuurlijk niet ontbreken. Patrick Meijer, de officiële ‘lachburgemeester’ van Utrecht, geeft daarom een sneak preview van zijn show over de Domstad die in première gaat op het Utrecht International Comedy Festival (UICF) op 6 en 7 maart. Met grappen over Hoog Catharijne, studenten, hangjongeren en ‘egte Utregters’ is deze show van de allereerste officiële Stadscomedian ter wereld een aanrader voor iedereen wiens hart rood en wit klopt.

Tenslotte zal David Mangene zijn boek presenteren dat net van de pers is gerold: ‘How to not kill yourself’. Mangene wil het onderwerp van mentale gezondheidsproblemen bespreekbaar maken met zijn persoonlijke boek How to not kill yourself. Eerlijk, soms bot en met veel humor kijkt hij naar zijn eigen leven en gaat hij op zoek naar de redenen om toch door te gaan.

De opening van de Utrecht Comedy Week is gratis toegankelijk. Moet je wel even een ticket reserveren.

 

WAT IS DE UTRECHT COMEDY WEEK?

Een jaarlijks terugkerend stand-up comedy evenement op 12 verschillende locaties in Utrecht. Meer dan 40 verschillende shows van 60 tot 120 minuten per voorstelling. Utrecht is een week lang de Comedy-hoofdstad van Nederland.