Vakdag Stand-Up Comedy met Jurg van Ginkel

Details

Tijd: 10.00 - 13.00
Datum: 05-03-2020
Prijs: 29,50 euro
Locaties: Secret Comedy Club

Comedians, boekers, impresario’s, theaterdirecteuren en mensen die gewoon geïnteresseerd zijn in het Nederlandse comedywereldje verzamelen zich op donderdag 5 maart in de Secret Comedy Club (Koploperstraat 50/52, Utrecht) voor de Vakdag Stand-Up Comedy. Jeroen Pater (Comedyhuis en artistiek directeur Utrecht International Comedy Festival) gaat in gesprek met comedyprofessionals over de stand van zaken in comedy. Dé meest essentiële netwerkgelegenheid voor comedians!

 

Sprekers:

Erik Kuperus – Écht creatief ondernemen
Er zijn talloze manieren waarop je je vaardigheden als comedian en improvisator kan inzetten buiten comedy en Erik Kuperus beoefent ze allemaal -behalve trouwambtenaar. Sommige vormen heeft heeft hij zelf bedacht. Van live improcabaret via social media tot de Comedy Walks en een campagne tegen zinloze bijeenkomsten.
‘Zien wat er is en kijken wat je ermee kan’, is Erik’s definitie van creativiteit én leidraad in zijn leven. Hij vertelt hoe hij de markt en de mogelijkheden daarbinnen ziet en hoe hij erop inspringt.

Wilko Terwijn – Hoe overleef ik de montage?
Als senior writer voor The Roast op Comedy Central pende Wilko een groot deel van de grappen over Gordon, Giel Beelen, Johnny de Mol en Ali B. Samen met Vincent Geers en Menno Stam startte hij Badaboom, inmiddels verbonden aan PnP Media, waarmee ze de comedy leveren voor nog veel meer programma’s.
Comedy schrijven voor televisie is een vak apart. Wilko geeft de tips en tricks waarmee jouw grappen niet alleen het script halen, maar ook het strenge mes van de editor overleven.

Robert ‘Loudmouth’ Adriaansen – The Poster Roaster
Je kent het werk van grafisch designer Robert Adriaansen al, maar dat weet je niet. Al jaren bepaalt hij het visuele smoel van o.a. Best Kept Secret Festival, Le Guess Who, Tivoli Vredenburg en de boeken van Uitgeverij Lebowski .
Tijdens de Comedy Meet-up richt Robert zijn pennen op een sector waar twee foto’s op een zwarte achtergrond, in Paint in elkaar gezet, al snel geldt als een prima poster: stand-up comedy. Bestaande logo’s, banners en affiches van actuele shows worden onder de loep genomen voor een hoognodige Do’s en Don’ts.

 

 

WAT IS DE UTRECHT COMEDY WEEK?

Een jaarlijks terugkerend stand-up comedy evenement op 12 verschillende locaties in Utrecht. Meer dan 40 verschillende shows van 60 tot 120 minuten per voorstelling. Utrecht is een week lang de Comedy-hoofdstad van Nederland.