Over ons

Negen dagen stand-up comedy in Utrecht

De Utrecht Comedy Week zorgt van vrijdag 28 februari tot en met zaterdag 7 maart voor stand-up comedy in elk hoekje en gaatje in Utrecht waar een comedian past. Negen dagen comedy dus, met meer dan 40 shows op spannende locaties als de oude gevangenis Wolvenplein, tot het Schiller Theater en nieuwe horecajuweeltjes als de Stadstuin en het Filmcafé. Én met een gevarieerd programma om je vingers bij af te likken. Letterlijk, zoals in de show van de Britse ‘Anarchist Cook’ George Egg die grappen vertelt terwijl hij een maaltijd kookt. Maar ook figuurlijk, zoals bij het benefiet voor KiKa met comedy-legendes Dolf Jansen en Howard Komproe.

De Utrecht Comedy Week biedt voor ieder wat wils, van gemene roast battles tussen comedians tot hartverwarmende comedy van Janneke Jager in de oude gevangenis Wolvenplein. De Utrecht Comedy Week zet dit jaar meer dan 40 shows weg op 12 locaties waaronder de Stadsschouwburg, het Schiller Theater, De Lik, Café Hofman, De Stadstuin, het Filmcafé, de Ouwe Dikke Dries en de Comedyhuis Club.

De Utrecht Comedy Week is bedoeld om Utrecht erop te wijzen dat 030 de comedyhoofdstad van Nederland is. Met als hoogtepunt natuurlijk het Utrecht International Comedy Festival op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart in TivoliVredenburg. Het UICF is al jaren hét grootste comedyfestival van Nederland met meer dan 60 comedians uit binnen- en buitenland. Meer info: www.uicf.nl.