Patrick Meijer: De eerste Stadscomedian van Utrecht

Patrick Meijer: De eerste Stadscomedian van Utrecht

Het was 1995. Met de trein vanuit Hengelo naar Utrecht voor de Bluesroute. Ik stapte op Utrecht Centraal uit de trein, ging tegenover de Charlie Chiu’s met de roltrap naar beneden en kwam uit op t busperron. Vanuit de verte klonk zoals verwacht blues. Op het Smakkelaarsveld bij dat miezerige vijvertje stond een deinende massa John Lee Hooker mee te zingen. Dat was mijn allereerste echte kennismaking met Utrecht. En hoewel ik eigenlijk helemaal niet persé van blues of miezerige vijvertjes houd, was dat toch de avond dat ik besloot in Utrecht te gaan wonen.

En dat lukte. En zowaar binnen anderhalf jaar. Wat toen ook al een gods wonder was trouwens. Op de JP Coenstraat 82bis. Voor een luttele 425 keiharde pre-euro guldens had ik maar liefst 6,5 vierkante meter eigen woonruimte. En dat beviel goed. Niet alleen Utrecht maar ook het wonen.

Ik vind het een geweldige eer dat ik de eerste Stadscomedian aka de Lachburgemeester van deze fantastische stad mag worden. Utrecht heeft mij zoveel gegeven en ik ben blij dat ik nu iets terug kan doen. Dus ik ga mijn best doen om de lach in de stad te brengen en met mijn comedyvinger van licht zoveel mogelijk vreugde en blijdschap te verspreiden in de harten van de Utrechters.

Dames en Heren, we gaan er een mooie tijd van maken! RATATATATAAAAA!

Patrick Meijer
De Stadscomedian van Utrecht

Patrick speelt bij de opening van de Utrecht Comedy Week op vrijdag 28 februari om 17:00 uur, donderdag 5 maart om 21:30 uur in De Lik en op vrijdag 6 maart wordt hij in de Cloud Club van TivoliVredenburg officieel geïnaugureerd als lachburgemeester van Utrecht! Gemist? Op zaterdag 7 maart speelt hij nog eens in de Cloud Club om 21:30 uur.